Sašo Vollmaier

gostujoči mentor

Sašo Vollmaier

gostujoči mentor

Diplomiral je leta 2008 na Akademiji za glasbo v Ljubljani, smer- profesor klavirja.

V letu 2005 je začel sodelovati s teatrom v Parizu, “Pantheater”, kjer se  je prvič srečal z delom, ki ga sedaj intenzivneje opravlja, kot pedagog.

V letu 2013 se je preselil v Pariz, kjer je v zadnjih letih deloval in se razvijal predvsem kot pedagog in performer skozi vokalno metodo po vzgledu Alfreda Wolfsohna in Roya Harta, ki sta bila začetnika takozvane “extended voice” oz. tehnike razširjenega človeškega glasu, ki se sedaj večinoma uporablja v sodobnejših gledaliških in plesnih produkcijah.

Razvija svojo smer, kombinacijo med gibom, glasom in klavirjem, ki jo v praksi uporablja po celi Evropi in Južni Ameriki.

Piše in aranžira skladbe za gledališče in ples, prav tako aranžmaje za manjše orkestre in big bande in deluje kot studijski glasbenik (Laibach, Bratko Bibič, Silence, Funtango, Vozk, Fabiana Cozza, Susanne Weins, glasba za film in animacijo…)

Še več o Saši…

Deluje kot performer v predstavah: Nous deux encore (CIE Patte Blanche, Lausanne, Švica), Janis, still on the road (CIE Patte Blanche, Lausanne, Švica), Bewegte Oktaven (Atelier Performative Künste, Düsseldorf, Nemčija) Fragile Breath (Atelier Performative Künste, Düsseldorf, Nemčija), Travers (Jane Mareine, Guadelup, FR), Melancholia (Atelier Performative Künste, Düsseldorf, Nemčija),  The singer or the song s Paulom Silberjem (CAIRH Malerargues, FR), Silber-Sinatra s Paulom Silberjem (CAIRH Malerargues, FR), Alone together (CAIRH Malerargues, FR), Generation (CAIRH Malerargues, FR), Izumitelj na zemlji (APK, Novo Mesto, Slovenija).

Kot pianist in skladatelj sodeluje večinoma v predstavah v katerih igra tudi sam, v tem letu pa bo posnel solo ploščo, kjer bo igral skladbe skupine Laibach, s katero sodeluje od leta 2007, intenzivneje med leti 2007-2013, kot klaviaturist, sedaj pa kot zunanji sodelavec.

Več o Saši si lahko preberete na njegovi >>spletni strani<<

Za več informacij o Klavirskem studiu Japan Piano Centra nas pokličite:
041 200 300, ali pa nam pišite na: info@japanpianocenter.com