Kako izbrati pravi klavir ali pianino?

Vprašanje kako izbrati pravi klavir ali pianino je kompleksno, ki terja tehten premislek, večkratne preizkuse in končno odločitev pri izbiri ponudnika. Na izbiro pravega inštrumenta vpliva mnogo dejavnikov; prostorske ureditve vašega doma, kvaliteta, cena, predvsem pa vaši glasbeni cilji in kemija, ki jo želite čutiti ob igranju. Le tako vas bo igranje vedno znova navduševalo.

Vsak (bodoči) pianist se mora na začetku odločiti med električnim ali akustičnim oziroma klasičnim instrumentom. Učitelji klavirja v večini prisegajo na akustiko, tako električni kot klasični klavirji/pianini imajo svoje prednosti in pomanjkljivosti, z moderno tehnologijo pa so se tako eni kot drugi približali zadovoljevanju različnih potreb.

Torej, kaj izbrati? 

Glavna prednost električnih klavirjev je v njihovi kompaktni velikosti, saj ne zavzamejo veliko prostora in so navadno tudi cenovno ugodnejši, vzdrževanje je preprostejše, uglasitve niso potrebne, vseeno pa morate paziti, da ga ne izpostavljate direktni sončni svetlobi ali ekstremnim temperaturam. Digitalni klavirji imajo možnost spreminjanja zvoka, snemanja, povezave s tablico ali računalnikom, …

Najbolj so primerni za izvajanje pop ali rock glasbe, popevk… So lažje prenosljivi, nekateri modeli električnih klavirjev vas lahko spremljajo na vsakem koraku. Najprimernejši so za ljudi, ki se z igranjem ukvarjajo ljubiteljsko in želijo preigravati svoje najljubše (moderne) pesmi.

V primerjavi z akustičnimi klavirji imajo električni veliko krajšo življenjsko dobo (cca. 10 let), zvok, ki ga proizvedejo pa je le imitacija zvoka akustičnega klavirja. Zelo pomemben je tudi nadzor tipk, ki je v primerjavi z akustičnim klavirjem ali pianinom slabši. Čeprav imajo nekateri modeli električnih klavirjev obtežene tipke, le te še vedno ne zmorejo ponuditi istih občutkov, ki jih zagotavlja akustični klavir ali pianino. Pri kvalitetnejših električnih klavirjih se tudi cene zelo približajo nekaterim akustičnim inštrumentom.

Akustični klavir ali pianino zagotavlja boljši nadzor nad tipkami, posledično pa izrazitejši zvok, polnejši ton in lepši odmev. Priporoča ga večina profesorjev glasbe, saj je še posebej v samem začetku glasbene poti pomembno, da se osvoji pravilna tehnika igranja. Le to omogoča mehanika klasičnega klavirja ali pianina. Poleg tega ima klasični inštrument ob rednem vzdrževanju (letni servis) tudi daljšo življenjsko dobo (cca. 90 let), njegova vrednost pa pada počasneje kot vrednost električnega klavirja.

Za učenje in izvajanje klasične glasbe je vsekakor primernejši akustični inštrument.

Za vse, ki s svojim igranjem ne želite motiti družinskih članov ali sosedov so na voljo različni “SILENT” sistemi;

  • novi klavirji ali pianini YAMAHA – >>Yamahin SILENT Piano sistem<< uporabniku omogoča »tiho« vadbo preko slušalk.
  • TransAccoustic – >>Yamahin hibridni sistem TransAccoustic<<, ki združuje najboljše iz obeh svetov – akustični pianino, ki svojo resonančno ploščo uporablja da s pomočno zvočnikov naravno okrepi digitalne zvoke.
  • >>GENIO Silent System<< – sistem za tiho vadbo preko slušalk, ki ga lahko vgradimo v katerikoli (nov ali obnovljen) klavir ali pianino.

Kupiti ali najeti klavir ali pianino? To je zdaj vprašanje!

V našem salonu vam nudimo ugodne možnosti tako nakupa kot najema novih, obnovljenih ali električnih klavirjev in pianinov. Inštrument lahko kupite na do 24 obrokov brez obresti ali pa na največ 60 obrokov. Če se za nakup še ne želite odločiti lahko nov ali strokovno obnovljen inštrument za eno leto tudi najamete.

Izkušnja je vse kar šteje!

Ker se zavedamo kako pomembna je odločitev za nakup pravega inštrumenta, lahko v našem centru inštrumente najprej najamete, eno leto vplačane namjemnine pa vam upoštevamo pri nakupu najetega ali kateregakoli drugega inštrumenta iz naše ponudbe. Po preteku obdobja najema lahko najem podaljšate še za eno leto. V kolikor se za nakup najetega inštrumenta ne bi odločili, ga enostavno vrnete ali zamenjate.

>>Več o naši ponudbi najemov inštrumentov<<

Najugodnejše cene klavirjev in pianinov v Japan piano centru Ljubljana

Da bo vaša odločitev čim lažja in brez tveganj ob nakupu, vam garantiramo najugodnejše cene novih in strokovno obnovljenih klavirjev in pianinov YAMAHA v Sloveniji.  Kot pooblaščeni prodajalec klavirjev, pianinov in električnih klavirjev blagovne znamke YAMAHA pa vam ponujamo tudi  bogato izbiro inštrumentov primernih za vsak dom in žep.

Oglasite se v našem salonu in izberite najboljši klavir ali pianino za vas!

041 200 300 ali info@japanpianocenter.com

Si želite ogledati našo ponudbo?

Oglejte si katalog z vsemi inštrumenti na enem mestu. Garantirano najugodnejše cene v Sloveniji!