Kristina Frandolič

Kristina Frandolič

Kristina je z igranjem klavirja in solo petjem začela na glasbeni šoli Emil Komel v Gorici pod mentorstvom Barbare Corbatto in Franke Žerjal. V jazz petju se je izpopolnjevala pri Andrejki Možina na Glasbeni Matici v Gorici, na konservatoriju Giuseppe Tartini pa se je učila tudi modernega jazz klavirja pod mentorstvom prof. Mattea Alfonsa. Trenutno končuje magisterij iz jazz petja na konservatoriju Tartini v Trstu.

Kristina je aktivna pri raznoraznih vokalnih skupinah. Trenutno poje v cerkvenem pevskem zboru Cappella Civica in vokalni skupini In Contrà, ki ju vodi Roberto Brisotto.

Trenutno poučuje jazz in pop petje na plesni šoli Michele Bianco »Toc Toc« v Trstu, na Glasbeni Matici (TS) in na glasbeni šoli »Civica Orchestra di Fiati G. Verdi – Trieste«. Na slednji se je srečala z metodo Gordon, ter se se navdušila nad poučevanjem otrok v starostnih skupinah od 0-3 in 4-6 let.

Kristina o metodi Gordon…

“Na glasbeni šoli »Civica Orchestra di Fiati G. Verdi – Trieste so mi pred 2 letoma ponudili možnost, da bolje spoznam metodo Gordon. Tako sem v lanskem letu začela na podlagi omenjene metode poučevati – razred s starši in njihovimi otroki (med 0 in 36. mesecev).

Hitro sem opazila, da je metoda zelo učinkovita. Zelo dobro se je obnesla tudi pri otrokih, ki so imeli težave pri posluhu; v razredu sem imela primer otroka, ki je bil delno gluh. Po manjšem kirurškem posegu se mu je povrnil sluh in starša sta mi omenila, da zelo rad pošluša glasbo. Poskusila sem mu peti krajše melodične vzorce v raznih modusih in lestvicah, pomagala sem si tudi z glasbenimi interaktivnimi igrami. Otrok je že po prvi lekciji odpel celotne pesmi in mi odgovarjal na melodije.

Tudi zaradi tega primera sem se odločila, da bi rada nadaljevala z učenjem in raziskovanjem metode Gordon.”

Za več informacij o Klavirskem studiu Japan Piano Centra nas pokličite:
041 200 300, ali pa nam pišite na: info@japanpianocenter.com