Maria Jovovich

Maria Jovovich

Maria Jovovich je študirala na Royal Academy of Music v Londonu, kjer je leta 2005 diplomirala kot pianistka z BMus (Hons) pod mentorstvom Christopher-a Elton-a in Nicholas-a Walker-ja. Pred tem je študirala s Prof. Dr. Arkady Aronov na Manhattan School of Music v New Yorku. Po končanem študiju je prejela štipendijo za Aspen Music School and Festival.

Med leti 2015 in 2018 bila direktorica kreativnega oddelka v Collingham College v Londonu, kjer je učila teorijo glasbe, harmonijo in zgodovino glasbe. V okviru šole je organizirala nastope študentov in jih pripravljala na izpite iz stopnje GCSE in A ter na izpite za študij glasbe na akaemiji.

Istočasno je učila klavir na Larmenier and Sacred Heart School v Londonu, kjer je kakor korepetitorka pripravljala učence za ABRSM izpite.

Še več o Marii…

  • Sodelovala je pri raznih glasbenih agencijah kot korepetitorka in pianistka od leta 2013 do 2015. V okviru klasičnega klavirskega tria “Les Blondes” je sodelovala kot pianistka.
  • Igrala je za Young Guns, Woodhouse center in druge glasbene agencije.
  • Od leta 2007 do 2013 je učence osnovne in srednje šole Knightsbridge School v Londonu učila klavir. Na šoli je bila ključni del glasbenega oddelka s katerim je organizirala sezonske koncerte z orkestrom in zborom.
  • Na WNYC Radio v New Yorku je leta 2006 delala kot raziskovalna asistentka pri radijskih oddajah na Radiu št. 1  (klasična radijska postaja), urejala je tudi glasbeno knjižnico in pisala uvode za pesmi.

Za več informacij o Klavirskem studiu Japan Piano Centra nas pokličite:
041 200 300, ali pa nam pišite na: info@japanpianocenter.com