Petar Pleša

Petar Pleša (1995), rojen v Zagrebu, se je začel učiti klavir pri trinajstih letih v Sisku na Glasbeni šoli Fran Lhotka pri Julijani Akrap in Davorki Rupčić Kuhtić, nato v Zagrebu na Glasbeni šoli Pavla Markovca pri Srebrenki Crnković-Završki. Dodiplomski študij je zaključil pri prof. Vladimirju Mlinariću na Akademiji za glasbo v Ljubljani, zdaj je študent podiplomskega študija pri Jasminki Stančul.

Njegova velika ljubezen je tudi komorna glasba, tako je v različnih zasedbah (Klarinet trio, Klavirski trio, Klavirski duo, Duo rog-klavir) nastopal v okvirju Komornih večerih AG in na različnih seminarjih. Njegov profesor komorne igre je prof. Miha Haas.

Še več o Petru…

  • Je dobitnik prvih in drugih nagrad na regionalnih in mednarodnih tekmovanjih v Varaždinu, Sisku, Tivtu in Sremski Mitrovici.
  • Sodeloval je na koncertih v Hrvaškem društvu skladateljev in Hrvaškem glasbenem zavodu.
  • Udeleževal se je poletnih šol in seminarjev profesorjev, kot so Ida Gamulin, Ruben Dalibaltayan, Simon Trpčeski, Dalibor Cikojević, Srđan Čaldarović, Đorđe Stanetti, Danijel Detoni, Sun Min Kim, Laszlo Stacho, Maciej Zagorski.
  • V letu 2016 je s svojim profesorjem nastopil v klavirskem duu in snemal za RTV Slovenija skladbe iz opusa Contrasts (Nasprotja) Igorja Dekleve.
  • Leta 2018 je v duu s Petrom Kšenkom (rog) nastopil na Ljubljana festivalu-Mladi virtuozi.

Za več informacij o Klavirskem studiu Japan Piano Centra nas pokličite:
041 200 300, ali pa nam pišite na: info@japanpianocenter.com