Klasični program

Klasični program

Namenjen vsem, ki se želijo igranja klavirja naučiti po javno predpisanemu učnemu načrtu. V klasičnem programu se koncu šolskega leta lahko opravlja tudi izpit na državni glasbeni šoli in pridobi državno spričevalo.  

Pouk je vsakemu učencu prilagojen glede na njegove potrebe, napredek in želje.

Naši mentorji spodbujajo ustvarjalnost in samostojnost učencev, za to uporabljajo novejše, vendar preizkušene metode poučevanja. Otroku bodo glasbo in učenje inštrumenta predstavili po “no stress” načinu učenja, kar pomeni, da se pri učnem procesu ne izvaja nikakršnega pritiska. Verjamemo, da je glasbeno popotovanje enako pomembno kot sam cilj, zato bomo storili vse, da bo otrok na svoji glasbeni poti maksimalno užival.

Pri nauku o glasbi (teorija oz. solfeggio) je pristop k poučevanju interaktiven in interdisciplinaran – učenec bo poleg potrebnega znanja (po predpisanem programu) pridobil še splošno in dodatno znanje o drugih vrstah umetnosti, glasbenih stilih, …

Za dodatno motivacijo bomo vsak mesec učencem pripravili “snemalno urico” kjer bodo izbrano skladbo zaigrali, mi pa bomo ob koncu šolskega leta za vsakega učenca naredili njegov lastni CD, s katerim bo lahko slišal svoj glasbeni napredek iz meseca v mesec, iz leta v leto.

Podrobneje o klasičnem programu:

  • inštrument individualno 1x tedensko po 45min z mentorjem
  • nauk o glasbi (teorija oz. solfeggio) 1x tedensko – skupinski pouk*
  • 2x letno veliki koncert (božični, zaključni)
  • 3x-4x letno razredni nastop
  • 1x mesečno posebne skupinske delavnice (Teme: Ritem, melodija, gib in glasba, improvizacija, …)
  • Snemanje izbrane skladbe 1x na mesec, ob koncu šolskega leta pa izdelava osebnega CDja

*obiskovanje glasbene teorije je po klasičnem programu obvezno.

Za več informacij o Klavirskem studiu Japan Piano Centra nas pokličite:
041 200 300, ali pa nam pišite na: info@japanpianocenter.com