Razpis je odprt! Akademija za glasbo in Yamaha Music Foundation of Europe razpisujeta štipendijo v enkratnem znesku 1.000,00 EUR študentom evropskih glasbenih akademij in visokih šol in sicer menjaje na področjih klavirja, godal, trobil, pihal in petja.

Izbrana disciplina za leto 2020 je klavir.

Razpis tekmovanja za štipendijo YAMAHA 2020 bo potekalo v petek, 28. februarja 2020 od 9.30 dalje v Veliki dvorani Palače Kazina (v primeru velikega števila prijav tudi že v četrtek, 27. februarja od 15.00 dalje).

>>RAZPIS TEKMOVANJA<<

>>PRIJAVNICA<<

Kandidate bo ocenjevala strokovna komisija profesorjev oddelka za instrumente s tipkami, tekmovanje bo javno.

Udeležijo se ga lahko študenti prvostopenjskih in magistrskih programov GU in IPP, smer klavir, ki imajo v študijskem letu 2019/20 status študenta na Akademiji za glasbo. Študenti, ki so štipendijo YAMAHA v preteklosti že prejeli, se na ta razpis ne morejo prijaviti.

Kandidati bodo izvajali spored dolžine 25–30 minut, ki mora vsebovati najmanj dve deli različnih slogovnih obdobij, igrali pa bodo na klavirju YAMAHA S6. Izpolnjene prijavnice (s podpisom profesorja glavnega predmeta), oddajte najkasneje do ponedeljka, 24. februarja 2020 do 15. ure v predal pred zbornico predstojniku oddelka prof. Hinku Haasu.

Prijave, oddane po tem roku, bodo neveljavne.

Razpored nastopov in vaj bo objavljen v torek, 25. 2. 2020 na spletni strani AG.

Predstavniki YMFE bodo nagrajencu podelili štipendijo na enem izmed spomladanskih koncertov Akademije za glasbo.

Ljubljana, 20. januar 2020
Predstojnik oddelka za instrumente s tipkami:
red. prof. Hinko Haas, l.r.

>>Oglejte si naš katalog novih in obnovljenih klavirjev ter pianinov<<