Naši strokovnjaki


Marco Dardanelli

Specializiran strokovnjak za uglasitev in tehnologijo klavirjev in pianinov diplomiral na priznanem konservatoriju Santa Cecilia v Rimu.


Francesca Meloni

Strokovnjakinja za uglaševanje in tehnologijo klavirjev in pianov diplomirala na priznanem konservatoriju Santa Cecilia v Rimu.

uglaševanje klavirjev in pianinov, najugodnejše cene v Sloveniji

Andrej Novak

Strokovnjak za uglasitev in tehnologijo klavirjev in pianinov. Andrej Novak se je kot klavirski tehnik na področju modernega in dunajskega klavirja izpopolnil v delavnici Bernharda Balasa, na specialnem področju historičnega klavirja pa v delavnici Gerta Hecherja na Dunaju. Je lastnik največje zbirke historičnih glasbil s tipkami na Slovenskem.

Sandi De Simone

Strokovnjak za uglasitev in tehnologijo klavirjev in pianinov.

Sandi De Simone je diplomiral na tržaškem konservatoriju – smer: klavir. Leta 1986 je opravil uglaševalski tečaj v tovarni PETROF na Češkem.

Japan_piano_center_martin-marchesich2

Martin Markežič

Strokovnjak za tehnologijo klavirjev in pianinov.

Leonida Lebar-Russo

Dolgoletna profesorica klavirja na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ki vam bo s svojimi izkušnjami in nasveti pomagala pri izbiri in nakupu ustreznega inštrumenta za vašega otroka, dijaka ali študenta klavirja.

Uglaševanje

Postopek uglasitve klavirja se izvaja s prilagajanjem napetosti strun. Uglasitev inštrumenta se izvaja dovolj redno, glede na pogostost rabe in je nujna za  ohranjanje kakovosti zvoka in prožnosti strun.

Regulacija mehanizma

Mehanizem in klaviatura vsakega klavirja sta sestavljena iz številnih koscev, izdelanih iz lesa, kovine in filca. Ti gradniki mehanizma so izredno občutljivi na zunanje razmere, kot je npr. vlaga v prostoru in zahtevajo določene pogoje, previdno ravnanje in redno vzdrževanje.

Redna nastavitev mehanizma, čiščenje notranjosti klavirja in preparacija kladivc zadoščajo za ohranjanje mehkobe klaviature, kakovosti delovanja celotnega inštrumenta in zvoka.

Intonacija

Intonacija je postopek, pri katerem strokovnjak s posebnim orodjem z iglami prilagaja gostoto in elastičnost filca, s katerim so prevlečena kladivca. To vpliva na barvo zvoka in dinamiko.

Sčasoma filc na kladivcih rahlo otrdi, ta pa se zaradi obrabe tudi nekoliko deformirajo, kar neposredno vpliva na kvaliteto zvoka.

Naloga uglaševalca je z natančno uporabo intonacijskega orodja uskladiti gostoto in elastičnost filca na kladivcih in s tem zagotoviti skladen zvok inštrumenta.

Zob časa pusti svoje sledi, zato je skrb za materiale s strokovno obdelavo in s tem za brezhiben izgled, bistvenega pomena pri zagotavljanju daljše življenjske dobe glasbila.

Naše storitve vključujejo procese sanacije površine in poliranja, ki jih izvajajo usposobljeni strokovnjaki. S skrbno obnovo površin rabljenim klavirjem povrnemo sijaj novega glasbila.

25 let izkušenj s prevozom
pianinov in klavirjev

Japan Piano Center ima posebno opremljena vozila za transport koncertnih klavirjev in pianinov. Storitev za posameznike, poklicne glasbenike, glasbene ustanove, gledališča in šole.

Regulacija mehanizma

  • Uglasiti klavir vsaj enkrat letno
  • Preveriti intonacijo in delovanje mehanizma vsaj enkrat letno
  • Zaupati uglasitev usposobljenemu strokovnjaku
  • Vestno skrbeti za konstantno stanje temperature in vlage v prostoru

Proces vzdrževanja Japan
Piano Center

Ob nakupu klavirja v našem salonu, vam pripada 7 let garancije, kar vključuje vzdrževanje. To poleg uglasitve zajema vse postopke ohranjanja mehanske in akustične kakovosti inštrumenta, s čimer mu zagotovimo optimalno življenjsko dobo.